Ohal Yeniden mi Uzatılıyor?

OHAL-yeniden-mi-uzatiliyor

Darbe girişimi sonrasında OHAL 6’ıncı kez uzatılma kararı alındı. MGK ve Bakanlar kurulunun aldığı OHAL kararı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin onayına sunulacak.

FETÖ’nün 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası ilan edilen OHAL 6’ın defa uzatılacak.

Süreç ise şöyle ilerleyecek; önce MGK’da tavsiye kararı alınacak, ardından Bakanlar Kurulu OHAL’in uzatılması kararını alıp onaylanması için TBMM’ye gönderecek. Kararın TBMM tarafından onaylanmasının ardından OHAL 19 Ocak’tan itibaren 3 ay boyunca uzatılmış olacak.

BOZDAĞ SÜRECİ ÖZETLEDİ

Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Hükümet sözcüsü Bekir Bozdağ bir gazetecinin kendisine sorduğu “OHAL uzatılacak mı?” sorusuna cevap verdi.

BİR KEZ DAHA UZATILACAK

ohal-uzatiliyor-mu

OHAL’in uzatılacağını söyleyen Bozdağ süreci şu sözlerle özetledi:

OHAL bir kez daha uzatılacak. Bunun usulü bildiğiniz gibi, Milli Güvenlik Kurulu’nun tavsiye kararı alması gerekiyor. Ondan sonra Bakanlar Kurulu’nda görüşülmesi gerekiyor. Önümüzdeki Milli Güvenlik Kurulu’nun gündeminde muhtemelen yer alacak. Bakanlar Kurulu karar aldıktan sonra onaylanmak üzere karar parlamentoya gidecek.

OHAL, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 19 Temmuz’da uygulanmaya başlanmıştı. O günden bu yana üçer aylık periyotlar halinde uzatılan OHAL’in süresi, yasal olarak 19 Ocak’ta sona eriyor.

Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir