Çocuğunu Aldırdı Davadan Beraat Etti

kürtaj davasından beraat aldı

ANTALYA’da sakat doğum gerçekleşecek nedenini bahane göstererek kürtaj yaptığı hastası 28 yaşındaki Dilek Kurt’un bir erkek bebek dünyaya getirmesi üzerine, hakkında ‘dolandırıcılık’ suçlamasıyla dava açılan kadın doğum uzmanı Dr. A. Aziz Akkaya, delil yetersizliğinden beraat etti.

Antalya 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen duruşmaya, Dr. Aziz Akkaya avukatı Süleyman Çalıkuşu’yla, Dilek Kurt da avukatı Yaşar İkikavak ile katıldı. Duruşmaya kadın doğum uzmanları Ümmü Özkaya ve Akif Kösekahyaoğlu da tanık olarak katıldı. Tanık Dr. Özkaya, “Ultrasonları ben çektim. Bu ultrasonlara göre bebek 36 hafta 4 günlüktü. Ancak ultrasonun üzerinde isim yazmıyor. Ayrıca ikiz bebek olabilir ve bebeğin birisi alınınca diğeri yaşayabilir” dedi. Diğer tanık kadın doğum uzmanı Kösekahyaoğlu ise “İki ultrasonu ben çekmişim. Bu ultrasonlara göre kesin tarih verilmez. Mesela bebeğe 4 aylık deriz, ama 3 hafta yani 21 gün eksisi olur, artısı olur. Kürtaj olduktan 15 gün içinde yine hamile kalınabilir” diye konuştu.

Ters Davrandı Bende Dava Açtım

Davacı Dilek Kurt ise doktorun kendisine hakaret edip, kaba davranması nedeniyle davayı açtığını söyleyerek“Benim amacım asla para değil. Ben muayenehanesine gittiğimde ‘Bebeği almamışsınız’ dediğim zaman bana önce ‘Ben seni tanımıyorum’ dedi, ardından da ‘hakkın kestiği parmak acımaz, nereye şikayet ederseniz edin. Kaç paraysa cezam öder geçerim’ sözlerini kullanarak, beni muayenehaneden kovdu. Beni dava açmaya zorlayan bu davranışıdır” dedi.

2’nci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Süleyman Teke, duruşmaya verdiği kısa aranın ardından Dr. A. Aziz Akkaya’nın savunmasının aksini kanıtlayan her türlü şüpheden uzak, kesin, somut ve inandırıcı deliller elde edilemediğini, bu nedenle sanığın beraat etmesine karar verildiğini açıkladı.

kürtaj davasından beraat aldı2

Davaya İtiraz Edildi

Mahkeme çıkışı, diş çıkarmaya başlayan oğlu Kaan Çetin’i kucağına alarak sevip okşayan genç anne şunları söyledi:

“Bebeğimin doğmasına çok sevindim. Onu hiçbirşeye değişemem. Ama doktorun, anne karnında iken onun sakat- özürlü olduğunu belirterek ‘kürtaj yaptım’ demesi beni çıldırttı. Karara itiraz edeceğim. Zaten ilk suç duyurusunda bulunduğumda da önce takipsizlik kararı verilmişti. Ardından itiraz edince ağır ceza mahkemesine dava açıldı. Bu da aynı olacak ve ben bu adamın yaptıklarını ispat edeceğim.”

Dr. A. Aziz Akkaya ise adaletin yerini bulduğunu belirterek, “Haber gazetelere yansıdıktan sonra birçok vatandaş beni arayarak, ‘Eğer anne bebeği istemiyorsa biz alalım’ dedi. Kürtaj için bayıltıp, niye kürtaj yapmayayım ki” diye konuştu.

Davanın Açılma Sebebi Neydi?

Eşi Erdinç Kurt ile problemleri olduğu için boşanmak isteyen Dilek Kurt, hamile kaldığından şüphelenince 3 Eylül 2007 tarihinde Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Kadın Hastalıkları Uzmanı olarak görev yapan Dr. A. Aziz Akkaya’nın Güllük Caddesi’ndeki özel muayenehanesine gitti. Burada 5 haftalık hamile olduğunu ve ultrason ile yapılan tetkikte bebeğin büyük ihtimal sakat doğacağını öğrenen genç kadın, 200 TL peşin, 200 TL ise kredi kartından çektirip 400 TL’ye kürtaj olmuştu. Eşinden ayrılıp Isparta’daki ailesinin yanına giden Dilek Kurt, aradan geçen sürede ‘regl’ olmayınca yeniden doktora başvurduğunda, karnındaki sakat doğacak bebeğin 5 aylık olduğunu ve kürtaj yapılamayacağını öğrendi. Genç kadın, doktor hakkında Antalya’da savcılığa suç duyurusunda bulunmuş, bir süre sonra da sağlıklı bebek dünyaya getirmişti. Dr. A. Aziz Akkaya hakkında ‘dolandırıcılık’ suçlamasıyla Antalya 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne dava açılmıştı.

Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir