ADNAN BEKER’İN İSMİ RÜŞVET SORUŞTURMASI DOSYASINDA GEÇTİ

Soruşturmada Koç’un yanında göze çarpan bir diğer isimde Ankara Ticaret Odası Meclis Üyesi Adnan Beker oldu, birlikte iş ortaklığı yaparak yürüttükleri bu olay açığa çıkınca, bu olay Türkiye’deki tüm Ticaret Odası Komisyonu üyelerinin dikkatini çekti.

Ankara’da gerçekleştirilen “organize suç örgütü” soruşturmasında Belediye Meclisi İmar Komisyonluğu Başkanlığı yapan Koç da “şüpheli” olarak yer aldı. Zabıtlara göre Koç, izinsiz gerçekleştirilen yapılara göz yumuyor, cezaları yok sayarak kişisel kazanç sağlıyor.
Adnan Beker, “iş birliği yaptığı çete mensuplarına büfe, otopark ve eğlence mekânları açtırarak, kaçak yapılar yapılmasına izin verdirerek, belediyede yapılan yaptırım ve ceza işlemlerini iptal ettirerek kazanç sağladığı” söylendi.
Ankara Başsavcı Vekilliği’nin işleme aldığı “çıkar amaçlı organize suç örgütü” soruşturması dosyasından Belediye Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Nadir Koç’un adı da “şüpheli” olarak çıktı. Koç, “Suç örgütü yöneticisi” olmakla suçlanıyor.
Ankara Savcılığı’nın direktifi üzerine Emniyet müdürlüğü’ne bağlı Organize Suçlar Büro Amirliği çalışanlarının şubat ayının sonunda düzenlediği çete operasyonunun detaylarına dikkat çeken bağlantılar çıktı. Araştırma süresince çıkan sonuçlarda tutuklanan 9 kişi arasında Ankara Ticaret Odası Meclis Üyesi Adnan Beker, Erdal Şimşek ile Nihal Dal gibi isimler yer aldı. Serbet bırakılan 13 kişi arasında en dikkat çeken isim ise aynı zamanda Altındağ Belediye meclis üyesi de olan Anakent Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Nadir Koç oldu. Soruşturma dosyasında adı “Çıkar amaçlı organize suç örgütü yöneticisi” olarak geçen Nadir Koç hakkında Belediye Meclisi’ndeki “Görevinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle kendisine veya başkasına yarar sağlamak” suçlaması yapıldı.

adnan beker rüsvet

Adnan Beker Büfe’den haksız kazanç

Sorgu tutanağına göre, “Organize suç örgütü yöneticilerinden” Erdal Şimşek, Nadir Koç’un nüfuzunu kullanarak haksız bir şekilde anakent belediyesinden başkentin en işlek noktalarından yüksek kazanç sağladığı Ulus Rüzgârlı’da büfe aldı. Ancak, büfe başkasına ait bir arsanın içerisinde olunca belediye tarafından kaldırıldı. Erdal Şimşek bunun üzerine yeni bir büfe açmak için belediyeye başvurdu.

Emniye’e göre, Şimşek belediyeden talep ettiği büfeyi almak için Nadir Koç’dan destek istedi. Nadir Koç’da belediyede Kiralama ve Mali İşler Şube Müdürü C.V. ve Destek Hizmetleri Daire Başkanı A.K.’den Erdal Şimşek’in belediyedeki işlerine destekçi olmalarını istedi. Erdal Şimşek’e büfe verilmesi işlemleri belediye tarafından onaylandı.

Nadir Koç ve Adnan Beker’in yanında şüphelilerin de tüm konuşmaları dinlemeye alındı. Kayıtlara göre; bürokratlar, büfeyle ilgili konuşmada Erdal Şimşek’in kabadayı üslubundan rahatsız oldu ve bu durumu Nadir Koç’a söyledi. A.K. ile görüşen Nadir Koç, “Ya bu Rüzgârlı’da adamların kendilerine ait büfesi varmış. Ya vatandaşın kendi arsası çıkmış. Siz demişsiniz ki burayı çabuk kaldırın, yerine başka bir yer verelim diye. Şimdiyse bunlar ben mağdur oldum diye yakınıyorlar. Artık bu işlerde yer almak istemiyorum. Bu seçimlerde bize oy veriyorlar, koşturuyorlar, ondan sonra da ben sıkıntıya kalıyom ya Ayhancım” dedi. Belediyeye gelen Erdal Şimşek ve adamlarının üsluplarından şikâyet eden A.K. ise Nadir Koç’a “Şimdi toplantıdayız. Kapıda bizi bekliyorlar. Biraz da davranışlarına dikkat etsinler. Böyle abuk subuk adamlar bir şey şey yapmasınlar yani. He böyle biz burayı istiyoruz, siz burayı vereceksiniz bize deyip bizim müdür tahrik ediyorlarmış yani bu konuda” eleştirisinde bulundu.

Nadir Koç’da şu konuşmayı yaptı “Ayhancım tamam onların adına ben özür dilerim canım benim. Bunlar bu işte seçimlerde sandıklarda böyle işte uğraşıyorlar napıyım” karşılığını verdi. Bu görüşmenin ardından Erdal Şimşek’i arayan Nadir Koç, konuşmalarına dikkat etmesi için uyarıda bulundu.

Dosyada yer alan bilgilere göre, Erdal Koç’un dosyanın sanığı işadamı Kemal Muratoğlu’nun yanına giderek, “Kemal Efendi Ankara’da vergi rekortmeni olmuşsun. Bu kadar para kazanıyorsun. Bu parayı tek başına yedirmezler. Bu gördüğün silahlı adamların hepsi aç. Cezaevi kaçkını ve firariler. Bana 300 bin lira vereceksin” diye tehdit ettiği iddia edildi. Bu tehdit sonrası da Muratoğlu’nun Şimşek’e 300 bin lira verdiği belirtildi.

Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir