Cumhuriyet Halk Partisine Şok!

Yeni Başkan Canan Kaftancıoğlu’na Sosyal Medya Paylaşımlarından Dolayı Soruşturma

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında sosyal medya paylaşımları nedeniyle soruşturma başlatıldı.

PKK VE DHKP-C SORUŞTURMASI

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) Cemal Canpolat’ın yerine dün seçilen Canan Kaftancıoğlu hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı. Kaftancıoğlu’nun sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından, “Tekbir getirerek, boğa keserek mi demokrasi mücadelesi verilir? İnandığınız Allah’ınız sizin de belanızı versin” gibi iletileri hakkında tespit tutanağı düzenlendiği belirtildi.

Kaftancıoğlu hakkındaki suçlamalar, “PKK ve DHKP/C Terör Örgütü Propagandası Yapmak, Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve Kurumlarını Aşağılamak, Cumhurbaşkanına hakaret”.

CANAN KAFTANCIOĞLU’NUN AÇIKLAMASI

İstanbul cumhuriyet Başsavcılığı’nın açtığı soruşmanın ardından Canan Kaftancıoğlu, Twitter hesabından açıklama yaptı.

Kaftanoğlu açıklamasında, “Bir doktor ve bir anneyim. Bütün yaşamımı insan hakları mücadelesine adamış biri olarak daima terörü ve terör örgütlerini lanetledim! Tüm amacım ve çalışmalarım Türkiye Cumhuriyeti devletini yüceltmek olup saraya dair eleştirilerim de bu sorumlulukladır. Gerek şahsım, gerek partimle ilgili karalama kampanyası yürüten herkesle yargı önünde hesaplaşacağım.” ifadelerini kullandı.

canan-kaftancıoğlu1

Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir