Büyük Kulüp’te seçim yarışı

İstanbul cemiyet hayatının önemli merkezlerinden biri olan Büyük Kulüp’te seçim heyecanı başladı. Kulübün efsane başkanlarından Duran Akbulut’un geçen yıl vefatından sonra yapılan seçimde yönetimi devralan Gündüz Kaptanoğlu’nun rakibi eski Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarı Tevfik Altınok oldu. 18 Mart Pazar günü yapılacak olağan seçimler için iki aday yarışacak.

Hakan Öncel, Erol Tezman, Feyza Çuhadaroğlu, Hüseyin Rahmi Ekşi’nin de aralarında bulunduğu 11 kişilik tecrübeli isimleri de listesine alan Altınok SABAH’a konuştu. Altınok, “Hedefim itibar ve huzur ortamını yeniden sağlamak. Ben kimsenin adamı değilim. Devletin en önemli kademelerinde görev yaptım. Kimseye ‘eyvallahım’ olmadı. Kulübün 30 yıllık üyesiyim ve kendi özgür irademle aday oldum” dedi.

136 YILLIK KULÜBTE HEDEF HUZUR

İstanbul’da 1882 yılından beri cemiyet hayatının önemli merkezlerinden biri olan, Türkiye’nin en eski ve prestijli kulüplerinden Büyük Kulüp’te (Cercle d’Orient) Yönetim Kurulu Başkanlığı için seçim heyecanı başladı. Büyük Kulüp’te 21 yıl boyunca başkanlık yapan işadamı Duran Akbulut geçtiğimiz yıl mart ayında vefatının ardından yapılan ara seçimlerde yönetime Gündüz Kaptanoğlu seçilmişti. Yaklaşık 10 ay kulübü yöneten Kaptanoğlu’na rakip olan Altınok SABAH’a çok önemli açıklamalar yaptı.

Büyük Kulüb’ün 136 yıllık tarihine yakışacak şekilde bir yönetim tarzı sergileyeceğini belirten Altınok, “Maalesef kulüpte, ‘sen ben’ kavgası var. Bunu bitirip, yeniden huzur ortamı sağlayacağız. Benim için, ‘başkalarının adayı’ diye konuşuluyor sağda solda. Ben kimsenin adayı değilim. Hiç bir zaman da olmadım. Devlette ve özel şirketlerde görev yaptığım dönemlere bakılırsa bu net olarak görünür. Kulüpte son dönemlerde kaybedilen itibar ve huzur ortamını yeniden sağlamak için yola çıktım” diye konuştu.

30 YILLIK ÜYE

Büyük Kulüp’te 15 yıl yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptığını söyleyen Altınok, “Kulübün başkanlığına adaylığımı koyarken, kulübümüzün nasıl kurulduğu, nasıl bu hale geldiği konusunda tarihi gerekleri ortaya koymaktır. 136 yılık bir kulübü büyük yapan da budur. Kulüp, İstanbul’da dönemin itibarlı kişileri tarafından ilk olarak Pera’da bir araya gelinerek kurulmuştur. İçerisinde sefirler, sadrazamlar ve nazırlar var. Bugünkü büyükelçiler, bakanlar ve başbakanlar var.

Kulüp, üyelerin İstanbul’da vakit geçirilmesi için uygun fiyatta, kalitesi belirli olan hizmetlerin verildiği bir kulüptür. Kulübümüzün New York, Londra gibi dünyanın birçok noktasında kardeş kulüpleri bulunmakta. Bundan 15 yıl önce başladığımız bu girişimler sonucunda yaklaşık 20 kardeş kulübümüz oluştu. Dolayısıyla bu, itibarın bir yerde en önemli unsurlardan birisinin göstergesidir. Kaliteli hizmet derken, spordan tutun, bir bardak çayına, yemeğine kadar, belirli bir kalitede yararlanılacak bir atmosferin yaratılması amacı vardır. “

Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir