Anayasa Mahkemesi Şahin ALPAY ve Mehmet ALTAN’ ın Tahliye Talepleri Reddetti.

şahin-alpay-mehmet-altan-aym

Hak İhlali Kararının Ertesinde Dosyaları İncelenen Gazetecilerin Tutukluluğuna  Devam Kararı Verdi

Anayasa Mahkemesi (AYM) Genel Kurulu, FETÖ üyeliğinden tutuklu yargılanan gazeteciler Mehmet Altan ve Şahin Alpay’ın, “kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı” ve “ifade ve basın özgürlüklerinin” ihlal edildiğine oy çokluğu ile karar verdi. AYM’nin gerekçesini yayınladığı bu kararlarla iki gazeteci için de tahliye yolu açıldı. Şahin Alpay hakkında İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Mehmet Altan hakkında da 26. Ağır Ceza Mahkemesi tutukluluğunun devamına karar verdi.

ALPAY’IN TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Anayasa Mahkemesi’nin hak ihlali kararının ardından durumunu yeniden değerlendirdiği, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) yayın organı olduğu gerekçesiyle kayyuma devredildikten sonra kapatılan Zaman gazetesinin eski yönetici ve yazarlarının da sanık olarak bulunduğu davada tutuklu yargılanan gazeteci Şahin Alpay’ın tutukluluk halinin devamına hükmetti.

13. AĞIR CEZANIN RET GEREKÇELERİ

– İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Anayasa Mahkemesi’nin Şahin Alpay’a ait gerekçeli kararın kendilerine tebliğ edilmediği gerekçesiyle tahliye talebini reddetti.

– Mahkeme ret kararına gerekçe olarak, AYM kararının Resmi Gazete’de yayınlanmaması ve AYM’nin gerekçeli kararının henüz mahkemeye ulaşmamış olmasını gösterdi.

– Mahkeme ayrıca, diğer bir ret gerekçesi olarak, Anayasa Mahkemesi’nin sanık Şahin Alpay hakkında tahliyesine ilişkin bir tedbir kararı almadığını vurguladı.

anayasa-mahkemesi

 

Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir